Search
сабота 23 март 2019
  • :
  • :
loading...
Најнови Вести

Џабе иконите ако народ не ја сака ДПМНЕ

loading...

Во една моја одамнешна колумна спомнав една анегдота. Мислам дека е време да ја споменам пак гледајќи ја употребата на иконите по партиските митинзи. Па хев а бујрум. А кој разбере, разбере.

Еднаш отишле да гледаат бокс двајца пријатели. Едниот бил рабин, а другиот православен свештеник. Пред да почне натпреварот едниот боксер се прекрстил. Рабинот гледајќи го тоа го прашал свештеникот:
-Што му значи ова што се прекрсти?
-Ако не знае да боксува ама баш ништо не му значи тоа- одговорил свештеникот и продолжил да гледа.

15178121_1730552640605496_7200360000392569565_n

loading...