Search
четврток 21 јуни 2018
  • :
  • :

Додека “ИРМА” пустоши они крадат спортска опрема – бедно!


Да е продавница на храна, да разберам, дури и ќе оправдам, бидеејки на Флорида, која во моментов е погодена од ИРМА која буквално пустоши се пред себе, во Форт Лаурдејл група од окоплу 9 луѓе провали во продавница за спортска облека!?!? Ништо што би им било потребно за прежувување нема во овие продавници, сигурно не новите модели на НАЈК патики?! Се надевам дека вакви човчки окоти ќе ги оправдаат постоњето на огромниот број затвори бидеејки полицијата ги фати сите до еден и ќе одговараат пред законот. Интелигентниве, без снимени со 10 камери додека го вршеа делото.

Инаку, за ваша инфо, при непогода, војна, катастрофа, катаклизма, пожар, поплава, земјотрес и слично, додека сите се евакуирани, секое лице кое го чува законот и редот, а особено кога ќе се распореди Националната Гарда, има право да застрела било кого, било како, без никакви прашања ниту одговорност. Овој пат ќе погнијат по затвор затоа што пресудите се скоро безмилосни во вакви ситуации.

Се смета дека кога луѓето се погодени од катастрофа, крадењето се изедначува со најтешките криминални дела.

loading...