Search
четврток 21 јуни 2018
  • :
  • :

ГОРИ ОХРИДСКАТА КАСАРНА, ЛУЃЕТО БЕГААТ ПО ГАЌИ ОД БЛИСКИТЕ КУЌИ

ГОРИ ОХРИДСКАТА КАСАРНА, ЛУЃЕТО БЕГААТ ОД БЛИСКИТЕ КУЌИ

Аматерска фотографија од пожарот во старата охридска касарна „Михајло Апостолски“.

Попладнево избувна пожар кај поранешната охридска касарна „Михаило Апостолски”. Силниот ветер го шири огнот со голема брзина и луѓето бегаат од куќите во близина на касарната.

„Страшно е. Огнот се шири многу брзо. Ветерот е силен и уште повеќе ја засилува огнената стихија. Луѓето ги вадат од куќите до кои што се доближи пожарот. Тие од немоќ и страв плачат. Се чудат што ги снајде”, ни рече сведок кој учествува го гаснењето на пожарот.

Во борбата со огнената стихија се ангажирани сите материјални средства, возила и опрема на охридската противпожарна бригада. Силниот ветер им ја отежнува борбата со огнот.

Фотографија на Goran Trpenoski.

loading...