Search
недела 25 февруари 2018
  • :
  • :
Најнови Вести

РАЈ ЗА МАЖИ: Во овој град е срамота да имате само една девојка!

Loading...

Кинескиот град Дунгуан е навистина необично место, во него машите немаат никакви шанси да бидат сами, а жените ги плаќаат трошоците на состаноците.

Многу мажи ширум светот се мачат да најдат девојка, но не и жителите на кинескиот град Дунгуан.

Разликата меѓу мажите и жените во овој град е многу голема, па така, на секои 89 мажи доаѓаат 100 жени, што е предизвикано поради политиката на вработување, бидејќи локалните фабрики постојано бараа женски работници, додека мажите масовно се иселуваат, пишуваат западните медиуми.

Поради дефицитот на мажи, не чуди фактот што еден маж има и по три девојки, а еден од нив изјавил оти е срамота да се има една девојка. Иако за ваквата ситуација виновна е индустријата, мажите не се бунат поради тоа.

  • Во градот е многу полесно да се најде девојка отколку работи. Јас имам три, како и многу мои пријатели. Тие девојќи меѓусебно се знаат, ништо не се крие, изјавил тамошен работник во фабрика, Сијао Лин.

Тој додал дека оваа ситуација за нив е нормална бидејќи насекаде има преубави млади девојки кои би било штета да бидат сами, како и дека нивната цел не се парите, туку едноставно сакаат машко друштво.

Во Дунгуан исто така не е необично девојката да ја плати вечерата со оглед дека поголемиот дел од нив се вработени.