Search
вторник 22 мај 2018
  • :
  • :

СПОЈТЕ ГИ ПАЛЕЦОТ И МАЛИOТ ПРСТ: ЕВЕ ШТО ЗНАЧИ АКО ВИ СЕ ПОЈАВИ ИСПАКНАТИНА

Loading...

thumb-3

Слепото црево или крајниците се некои од деловите од телото без кои практично можеме да живееме. Но, на нашите предци во далечното минато и тоа како им служеле, па и ние со нив се раѓаме.

Овие остатоци од нашите во далечното минато се нарекуваат рудиментални структури и отвараат навистина фасцинантна тема, пишува сајтот Little Things.

Еве интересен експеримент. Поставете ја раката на рамна површина така што дланката ќе биде свртена кон вас. Со палецот допрете го малиот прст. Ако се појави мала испакнатина на средината од зглобот, тоа значи дека имате еден „вишок мускул“ на својата подлактица.

Доколку го немате тој мускул, немојте да се грижите затоа што тоа не делува на вашата сила на вашите раце.