Search
четврток 21 јуни 2018
  • :
  • :

Ужас во Белгија: Градоначалник заклан на гробишта

Кога сме веќе кај градоначалниците …..Градоначалникот на градот Мускрон во Белгија, 71-годишниот Алфред Жаден, бил пронајден мртов на гробиштата кои се неоѓаат преку патот од неговата куќа, а при убиството му бил пресечен вратот.

Убиството се случило вчера вечерта меѓу 20 и 20:30 часот. Тоа е период кога Жаден обично ги затвора градските гробишта во непосредна близина, јавил локалниот весник Le Meza.

Полицијата го идентификувала и уапсила убиецот. Неговиот мотив засега не е познат.

Жаден бил градоначалник на Мускрон од 2006. година, а исто така ја вршел и функцијата заменик премиер на Валонија.

loading...